Kwalitatief hoogwaardig gereedschap, hoe check je dat?

Datum: vrijdag 25 mei 2018

“Regelmatig stappen klanten bij ons binnen die bij de concullega ‘rommel’ hebben gekocht. Gereedschap dat bij twee keer gebruiken stuk is of bot wordt. Goedkoop is hierbij dus duurkoop. In deze column wil ik voor eens en voor altijd duidelijkheid over kwalitatief hoogwaardig gereedschap scheppen, zodat klanten niet dubbelop hoeven te betalen.

Allereerst gaat het erom wat je met het gereedschap gaat doen en wat je ervan verwacht. Als je als timmerman een hamer koopt, wil je dat deze een lange levensduur heeft. Ben je een hobbyklusser, dan neem je wellicht genoegen met een exemplaar dat in ieder geval de zomer overleeft. In deze column ga ik er voor het gemak even vanuit dat je duurzaam en goed gereedschap wilt scoren voor veelvuldig professioneel gebruik.

De eerste tip die je van mij krijgt is: gebruik je boerenverstand. Wanneer het product merkloos is, kun je ervan uitgaan dat het geen goede kwaliteit heeft en als de prijs ‘te mooi is om waar te zijn’, is dat ook vaak het geval is. Daarnaast zijn er nog enkele specifieke punten waar je op kunt letten als je op zoek ben naar kwalitatief hoogwaardig gereedschap:

Punt 1: chroom-vanadium is geen teken van kwaliteit. Tegenwoordig is namelijk bijna elk stuk gereedschap van chroom-vanadium gemaakt, maar dit kan slechts een percentage zijn. Welke bestanddelen er nog meer gebruikt zijn, is het geheim van de fabrikant.

Punt 2: de manier van het bewerken van het staal geeft de kwaliteit aan. Deze moet van een hoge kwaliteitsstandaard zijn, anders kunnen er al gauw breuken ontstaan in je gereedschap.

Punt 3: let op de nauwkeurigheid van de maatvoering. Wanneer deze onzuiver is, werkt het gereedschap niet goed. Denk bijvoorbeeld aan een steeksleutel. Deze schiet van de bout af als de maat niet klopt.

Deze laatste punten zijn overigens niet door iedereen waar te nemen, dus bij twijfel altijd even de verkoper aan zijn jasje trekken. Bij Buijtendijk kun je er overigens van uitgaan dat er alleen hoge kwaliteit gereedschappen verkocht worden. Voor kwaliteit betaal je, maar je plukt er ook de vruchten van! Wil je meer weten over kwalitatief hoogwaardig gereedschap en hoe je dat kunt herkennen? Ons deskundige team geeft je daar graag advies over.”

Kwalitatief hoogwaardige groeten,

Niels Buijtendijk

Nog meer Business nieuws

Van gas los

Vanaf 1 juli was het zover... er mag geen nieuwbouwwoning meer worden gebouwd met een gasaansluiting. Een zeer ingrijpende verandering v


Business 01-02-2019

Een zee vol mogelijkheden

Nederlanders hebben van oudsher een nauwe band met de zee. We strijden ertegen, we genieten ervan en we gebruiken hem. En dan zien we


Business 01-02-2019

Olof Schuur is nog lang niet uitgegroeid

“Vanaf mijn vijfde wist ik dat ik bij mijn vader op de bestelbus wilde gaan rijden. Van klant naar klant rijden en hun problemen oplos


Business 25-11-2018

Elke tegel heeft zijn eigen wensen

Soms heb ik klanten in de winkel die compleet in paniek zijn, omdat er opeens vlekken op hun vloer- of wandtegels te zi


Business 25-11-2018